Amour Dieren

 
Speciaal voor zorginstellingen organiseert Philomela de voorstelling Amour Dierenliedjes. Met deze voorstelling brengen we klassieke muziek letterlijk aan huis, zodat ook mensen die niet op eigen kracht een concert kunnen bezoeken van klassieke muziek kunnen genieten.

 

Amour Dieren is een levendige voorstelling waarbij dieren de hoofdrol spelen. Bij de voorstelling zijn ongeveer tien katten en honden aanwezig, die kunnen worden geaaid of op schoot genomen.

Allerlei dieren komen ook terug in de klassieke liederen: een kloosterkat bij Samuel Barber, een forel bij Schubert, een zware olifant bij Saint-Saëns, een zwaan bij Grieg, een niet al te bescheiden kalf bij Röntgen en de pianosolo’s van de Japanse componist Tanaka.
En voor de liefhebbers van het lichtere genre zijn er de spin Sebastiaan, het Stekelvarkentje, hond Bello en de geit van dokter Sanders.

 

Philomela werkt voor deze voorstelling samen met dierencastingbureau Catvertise dat dieren speciaal voor dit doel heeft getraind.

 

Mezzosopraan Merel Huizinga en pianiste Dessy Radeva zingen en spelen moderne en klassieke liederen over dieren, en delen achtergrondverhalen en anekdotes over de componisten en composities.

Loading Quotes...

 

Juni     
8Capelle a/d IJssel14:00RozenburchtAmour Dieren

De drijfveer achter de serie "Amour" is dat muziek mensen blij en gelukkig maakt. Als mensen door omstandigheden niet meer naar een concert kunnen komen, brengen wij de muziek naar de mensen.

De concerten zijn vaak ook te bezoeken door mensen van buitenaf. De voorstelling is licht van toon en geschikt voor zowel de verstokte liefhebber als de geïnteresseerde die nog niet eerder een klassiek concert heeft bijgewoond.

 
Technische info

Optreden van +/- anderhalf uur (met pauze)

Tot maximaal 100 personen

(Gestemde piano) dient aanwezig te zijn

Microfoon dient aanwezig te zijn.

Rustige ruimte voor de voorstelling

 
static1-squarespace