Achter glas

Stichting Philomela staat op straat

De concerten die Stichting Philomela geeft in verzorgingstehuizen of buurtcentra gaan voorlopig niet door. Ook de opvoeringen van het Zwaluwkoor zijn opgeschort. Toch verrassen we ouderen nog steeds met muziek, alleen doen we dat nu buiten in plaats van binnen.

 

Juist in deze moeilijke tijd willen we ouderen in verzorgingstehuizen, die geen bezoek mogen ontvangen en daardoor nog meer geïsoleerd zijn, opbeuren met onze concerten. Maar ook wij als musici kunnen niet bij hen naar binnen. Daarom geven we concerten buiten: gewoon op de stoep of op de binnenplaats van verzorgingstehuizen. Vanachter hun, halfopen, raam of vanaf hun balkon kunnen de bewoners genieten van de muziek. Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn doen we de uitvoeringen op deze manier. 

 

Hopelijk kunnen we later dit jaar onze Amour-concerten – mezzosopraan Merel Huizinga zingt daarin klassieke liederen – weer binnenshuis voor ouderen uitvoeren.

 

Ook hopen we dan weer door te kunnen gaan met Jong geleerd… Dat is een project waarin kinderen van basisscholen naar een verzorgingstehuis in hun buurt gaan en daar voor en met de bewoners kinderliedjes van vroeger en nu zingen.

Of we een concert nu binnen- of buitenshuis uitvoeren, telkens merken we dat ouderen intens genieten van de muziek en hoe vrolijk zij daarvan kunnen worden.

 

Wil jij het mede mogelijk maken dat Stichting Philomela meer openluchtconcerten voor ouderen geeft? Steun ons dan met een donatie. Ook namens de ouderen, hartelijk dank!