Knuffelconcert en Dierenliedjes

Knuffelconcert en Dierenliedjes zijn twee levendige voorstellingen in zorginstellingen, waarbij dieren de hoofdrol spelen.

 

Dierenknuffelconcert 

Bij Knuffelconcerten zijn zo’n tien levende katten en honden aanwezig. Bewoners kunnen de dieren op schoot nemen en aanhalen en de voorstelling zo intenser meebeleven. Voor veel bewoners blijkt aanraking en huid-op-huidcontact een zeldzaam ervaren genoegen.

 

Bij deze productie werken we samen met dierencastingbureau Catvertise, dat de dieren speciaal voor dit doel heeft getraind.

 

Ook in de muziek spelen dieren een hoofdrol. Voor de liefhebbers van het lichtere genre zijn er spin Sebastiaan, het Stekelvarkentje, hond Bello en de geit van dokter Sanders. In klassieke liederen en pianosolo’s zijn een kloosterkat, forellen, een olifant, een zwaan en een (niet al te bescheiden) kalf te horen.

 

Dierenliedjesconcert

Bij de voorstelling Dierenliedjes staan dieren wel centraal in de muziek, maar zijn er geen levende dieren aanwezig.

Technische info

Optreden van +/- anderhalf uur (met pauze)

Tot maximaal 100 personen

(Gestemde piano) dient aanwezig te zijn

Microfoon dient aanwezig te zijn.

Rustige ruimte voor de voorstelling

“Er is heel wat geaaid en geknuffeld en stralende ogen die bijna verliefd keken! Ze wilden ze allemaal mee naar huis nemen, maar dat kon helaas niet… Daarnaast genoten de cliënten van de klassieke zang en pianospel. Lekker meedeinen en als het kon ook meezingen.”

                 

Foto's: Zorgcentrum Rozenburcht, Capelle

Philomela brengt muziek en plezier

Met onze producties dragen we bij aan de levensvreugde en waardigheid van ouderen in zorginstellingen. Als mensen door omstandigheden geen concert meer kunnen bezoeken, komen wij naar hen toen.

 

Mezzosopraan Merel Huizinga en professionele musici zingen en spelen moderne en klassieke liederen over dieren, en delen achtergrondverhalen en anekdotes over de componisten en composities.

 

Bezoekersinformatie
De concerten zijn vaak ook te bezoeken door mensen van buitenaf. De voorstelling is licht van toon en geschikt voor zowel de verstokte liefhebber als de geïnteresseerde die nog niet eerder een klassiek concert heeft bijgewoond.