Flamencofeest

met Ed Spanjaard, Erminia Fernandez Córdoba en velen anderen

 

Warmbloedige muziek en wervelende dans. In een heerlijke uitvoering door zangeres Erminia Fernández Córdoba, gitarist Arturo Ramón, flamencodanseres Kika en dirigent Ed Spanjaard zoals weinigen hem kennen: als gepassioneerd flamencodanser met zijn eigen dansgroep.

 

Op het programma staan improvisaties en muziek en choreografieën in uiteenlopende stijlen uit
verschillende streken van Andalusië.

 

Uitvoerenden

 

Erminia Fernández Córdoba studeerde Latin zang aan het Rotterdams Conservatorium en treedt al ruim 15 jaar op als ongeëvenaarde flamencozangeres. Onder meer met  Het Internationaal Danstheater, Het Brabants Orkest, Het Metropole orkest en De Uitdaging.

 

Arturo Ramón studeerde klassiek gitaar aan het conservatorium van Den Haag en flamencogitaar aan het Rotterdams conservatorium. Hij treedt op als sologitarist, begeleider van flamencozang en -dans en bij theatervoorstellingen. Tussen 2012 en 2015 werkte hij mee aan De Uitdaging met onder anderen Erminia Fernández Córdoba, Ernst Daniël Smid, Carlos Denia en Tania Kross.

 

Kika studeerde moderne dans en dansexpressie aan de Rotterdamse Dansacademie en legde zich daarna in Madrid toe op flamenco. Zij werkt daarbij graag samen met onder meer latin- en jazzmuziek en moderne dans. Kika is danseres, choreografe en docent dans.

 

 

 

 

 

Ed Spanjaard, dirigent van onder meer het Nieuw Ensemble en het Orkest van het Oosten en gastdirigent van talloze buitenlandse orkesten, raakte rond zijn 40e in Zuid-Spanje geboeid door het ‘ritme in de mens’.  
De dansgroep van Ed Spanjaard bestaat uit: Martijn van Hennik (gitaar), Astrid van der Steen (dans), Chris Quesada (dans), Joke van Haaren (zang) en Ed Spanjaard (dans).

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, het VSB-fonds en de gemeente Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 

.        .

 

Foto's

Video