Jong geleerd...

Bij het project Jong geleerd… bereiden basisschoolleerlingen een concert in een zorginstelling voor, onder leiding van een muziekdocent. Enkele weken oefenen ze met raps en andere liederen en leren ze luisteren ze naar klassieke muziek. Dan volgt een echt concert in een verzorgingshuis in de buurt, samen met professionele musici van Philomela.

 

Bij de uitvoering staat – naast het genieten van muziek - het contact tussen de jongeren en de bewoners centraal. Zo laten de kinderen de ouderen nieuwe muziekvormen ervaren als een rap of een bodypercussie, maar zingen ze ook samen een canon, die juist weer heel vertrouwd is voor de ouderen. En tenslotte kan wie wil ook een dansje wagen.

 

Stichting Philomela wil met Jong geleerd … leerlingen van basisscholen die geen regulier muziekonderwijs krijgen in aanraking brengen met (klassieke) muziek én hen in contact brengen met ouderen in de buurt.

"Muziek verbindt. Dat merkte je hier zeker. Het is ongelofelijk hoe snel de kinderen de klassieke muziek als 'normaal' gingen ervaren en zelfs mooi begonnen te vinden. En de ouderen van de zorgcentra waren geweldig. Zij hebben niet alleen het hart van de juf gestolen, maar ook van alle kinderen. Bedankt Stichting Philomela!

 

Mevr. N. van Wijk, leerkracht groep 8a
Openbare basisschool 'De Klimop'

 

Technische info

Optreden van +/- anderhalf uur (met pauze)

Tot maximaal 100 personen

(Gestemde piano) dient aanwezig te zijn

Microfoon dient aanwezig te zijn.

Rustige ruimte voor de voorstelling