Klassiek in de Zomer

Veel kinderen kunnen deze zomer helaas niet op vakantie naar hun geliefde vakantiebestemmingen of naar familie in het buitenland en blijven noodgedwongen thuis. Dan duurt de schoolvakantie van zes weken best wel lang. Stichting Philomela biedt een leuk intermezzo met de serie interactieve buitenconcerten voor kinderen, in verschillende Amsterdamse wijken. Vrijblijvend, interactief en onvergetelijk – voor velen is dit namelijk een eerste kennismaking met live klassieke muziek. Laagdrempeligheid is dan ook een belangrijk aandachtspunt voor de organisatie. 

Wil je verzekerd zijn van een plekje bij de workshops? Schrijf je dan via onderstaand linkje in voor een workshop viool, zang of cello bij Klassiek in de Zomer van 4 t/m 20 augustus 2021. Je ontvangt na inschrijving een bevestiging. Deelname is gratis. Veel plezier gewenst bij de lessen! 

https://forms.gle/2xN2Pojbj2urDPKY6

Tijdens het concert betrekken wij daarom het publiek en vooral de kinderen bij de muziek. Na ieder concert is er bovendien een interactieve, educatieve activiteit voor de kinderen, zoals een zang,- cello,- of viool workshop. Waarbij de instrumenten door alle kinderen bespeeld mogen worden! De workshops zijn speciaal afgestemd op hun spontaniteit en puurheid, onze musici zijn ervaren en ingespeeld op de onbevangenheid van de kids. Buurtgenoten en ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom om te komen kijken en luisteren.

Op het programma staat klassieke muziek met een zomers accent, licht en toegankelijk. Wij komen op een aantal locaties meerdere keren terug, telkens met een ander instrument.

Kijk voor speeldata in onze agenda en kom fijn luisteren! Deelname is gratis.