Achter glas

Met ‘Achter glas’ blijft stichting Philomela ouderen verrassen met muziek.

 

Nu ouderen in verzorgingstehuizen geen bezoek mogen ontvangen, verzorgt Philomela de concerten voor deze groep buiten. Onder het motto ‘Achter glas’ zingt Merel Huizinga, begeleid door violiste Evelien Graat, op binnenplaatsen en op de stoep van verzorgingstehuizen. Daar blijft ze buiten staan en zingt de bewoners toe. Met beroemde muziek zoals 'Die Forelle' van Schubert en 'Edelweiss' uit the Sound of Music, maakt stichting Philomela deze kwetsbare groep mensen die achter glas moeten blijven, zo toch nog een beetje blij.

L'Amour est un Oiseau

Speciaal voor zorginstellingen organiseert Philomela een aantal concerten op maat, waarmee we klassieke muziek letterlijk aan huis brengen. Zodat ook wie niet (meer) op eigen kracht een uitvoering kan bezoeken, toch kan genieten van een klassiek concert.

L'Amour est un Oiseau: feest der herkenning

Met beroemde Italiaanse aria's, bekende Franse en Nederlandse klassieke liederen en pianoklassiekers uit de hele wereld tovert L'Amour est un Oiseau (De liefde is een vogel) de huiskamer van uw zorginstelling even om in een concertzaal. De zangeres en pianist betrekken de bewoners volop bij de uitvoering: met een quiz, een theaterrol, het instuderen van een nieuw lied en zelfs een dansje.

Variaties op dit thema

Op de basisuitvoering van L’Amour est un Oiseau zijn verschillende variaties mogelijk:

Bella Italia: een zonnige productie

Bij deze variatie op L'Amour est un Oiseau met beroemde aria's en pianoklassiekers wanen de bewoners zich even in la bella Italia.

Bonheur est une baguette: met de Franse slag

Voor de echte Franse muziekliefhebber is L’Amour est un Oiseau ook mogelijk met uitsluitend Franse muziek (Debussy, Ravel etc.).

Mariaconcert

De vertrouwde Amour-formule, uitgebreid met Marialiederen van bekende en onbekende componisten als Mozart, Schubert en Piet Peijnenborg.

Ratatouille-concert: 'orkest' aan huis

Bij het Ratatouille-concert wordt onze vaste bezetting (zang en piano) uitgebreid met desgewenst een violist, cellist, fagottist of andere professionele musici - 'Orkest' aan huis dus!

Floraconcert: een Ode aan de Natuur

Een concert met bekende muziek (zang en piano) over planten en bomen. Met onder meer gaat, o.a. Schubert, Mozart, Schumann en het bekende 'Edelweiss' uit de Sound of Music.

Dierenknuffelconcert: broodnodige aanraking 

Een levendige voorstelling waarbij dieren – ook in de muziek – de  hoofdrol spelen. Bij deze voorstelling zijn zo'n tien katten en honden aanwezig, die aangehaald en op schoot kunnen worden genomen. Met onder meer steracteur Poes Abatutu (film 'De Wilde Stad').

Dierenliedjes: liedjes over dieren

Bij de voorstelling Dierenliedjes staan dieren wel centraal in de muziek, maar zijn er geen levende dieren aanwezig. Wel is er een dierenquiz! Zang en piano, klassiek, maar ook liedjes op teksten van Annie M.G. Schmidt.

Jong geleerd....

Leerlingen (groep 7 en 8) van een school om de hoek krijgen een paar weken lang muziekles van onze professionele muziekdocent. In deze lessen werken zij toe naar een concert dat zij – samen met professionele musici van stichting Philomela – geven in een zorginstelling in de buurt.

Thema op maat

In overleg zijn ook naderen themaconcerten mogelijk: bijvoorbeeld rond Kerst, Pasen, Sinterklaas of een andere gelegenheid.

Al deze lichte en vrolijke voorstellingen zijn aantrekkelijk voor zowel verstokte liefhebbers van klassieke muziek, als ook mensen die (tot nu toe) alleen van populaire muziek hielden.

Taart

Bij onze extra feestelijke jubileumuitvoeringen kunnen de bewoners desgewenst (tegen een kleine meerprijs) ook genieten van taart.

Interesse?

Wilt u meer weten over onze concerten en de mogelijkheden van een concert in uw zorginstelling? Neem dan contact op met Ton van den Hengel: 06 - 48916503.

[quoteRotator][/quoteRotator]

Philomela brengt muziek en plezier
Tijdens het concert vertellen de musici de verhalen achter de muziek die zij spelen. De interactie met de bewoners speelt een belangrijke rol. De drijfveer achter deze serie is dat muziek mensen blij en gelukkig maakt. Als mensen door omstandigheden niet meer naar een concert kunnen komen, brengen wij de muziek naar de mensen.

 

De concerten zijn vaak ook te bezoeken door mensen van buitenaf. De voorstelling is licht van toon en geschikt voor zowel de verstokte liefhebber als de geïnteresseerde die nog niet eerder een klassiek concert heeft bijgewoond.

Technische info

Optreden van +/- anderhalf uur (met pauze)

Tot maximaal 100 personen

(Gestemde piano) dient aanwezig te zijn

Microfoon dient aanwezig te zijn.

Rustige ruimte voor de voorstelling