Burn-out? Leer je brein kennen

Een ontspannend muzikaal college door Erik Scherder over leven in de 21e eeuw

 

25 november 2018 15.00 - 16.30 Rabozaal Internationaal Theater Amsterdam

 

1 op de 7 studerenden en werkenden heeft last van burn-out klachten. Dat geldt vooral mensen van 25 tot 35.

 

Neem dat serieus!, is de boodschap van Erik Scherder, neuropsycholoog aan de VU en bekend van onder meer De Universiteit van Nederland en verschillende televisieprogramma’s.

 

We leven in een stressvolle maatschappij. We moeten ons zien te handhaven: een cv opbouwen en daarom hard studeren of werken, vrijwilligerswerk doen, ons lichaam in vorm houden, overal bij zijn of van weten - en dat liefst allemaal tegelijk. Appen op de fiets, sporten terwijl we een podcast beluisteren.

 

Onze hersenen reageren op al die uitdagingen. Zij hebben stress nodig, omdat er anders weinig uit onze handen zou komen. Maar als we te lang worden overvraagd of overprikkeld, bouwen ze chronische, negatieve stress op. En die kan – als dat te lang duurt – overgaan in een burn-out. Erik Scherder kan als geen ander uitleggen hoe dat werkt.

 

Zijn goede nieuws is: je kunt zelf iets doen om dit te voorkomen. En gek genoeg is dat niet: niets doen, met vakantie gaan, of op bed blijven liggen.

Muziek kan wel een belangrijke rol spelen in het tegengaan van stress. Muziek ont-spant, inspireert en repareert je frontale lob. Aan de hand van persoonlijke verhalen laat Erik Scherder zien hoe muziek kan helpen om gezonder en minder stressvol te leven.

 

Muziek staat dus centraal in dit ontspannende college. Scherder laat ook horen welke muziek kan helpen. Die muziek wordt live uitgevoerd.

 

Muziek alleen is natuurlijk niet heiligmakend. Dus je krijgt ook andere tips om een burn-out tegen te gaan, oefeningen die je helpen te ontspannen en een lijst met de meest ontspannende muziek ever.

 

Programma:

Prof. dr. Erik Scherder, lezing Burn-out? Leer je brein kennen. Een ontspannend college door Erik Scherder over leven in de 21e eeuw.

Met muziek van Ruben Plaizier, piano.

Er is geen pauze.

 

Stadsschouwburg Ticket link € 22,50  CJP, Studenten en Stadspas € 17,50

Het evenement is via de theater ticketlink uitverkocht!

Onze stichting Philomela, waarvan Erik Scherder ambassadeur is, heeft nog een aantal vrijkaarten voor mensen die vriend worden van onze stichting. Vanaf € 75 steun je Philomela en ontvang je twee vrijkaarten. NL46ABNA0603140106 t.n.v. St. Philomela mail naar stichting@philomela.nl
Word vriend https://www.philomela.nl/steun-ons2/

 

Georganiseerd door stichting Philomela en mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam.