L'Amour est un Oiseau: Scholenproject

 

Als toevoeging aan ons project L' Amour est un Oiseau, betrekken we bij 4 optredens (binnen de reeks van 50) kinderen van basisscholen in de buurt van het zorgcentrum. Deze leerlingen worden hierop voorbereid door docenten schoolmuziek via het Sweelinck Conservatorium.

 

De leerlingen helpen mee met de voorbereiding, voeren zelf uit, presenteren programmaonderdelen en maken contact met de bewoners. Voorafgaand krijgen de leerlingen muzieklessen. Zo verbinden we oud en jong, in dit geval scholieren. Het mes snijdt aan meer kanten; generaties worden verbonden, ouderen genieten en worden uit hun isolement gehaald, maar ook jongeren maken kennis met klassieke muziek en met ouderen in hun omgeving. Vorig jaar zijn wij met deze formule begonnen in Haarlem (Stichting Spaarnesant). Vanwege het succes zetten we dit voort.

In samenwerking met deze medewerkers brachten ze nu allerlei klassieke maar ook moderne deuntjes ten gehore. Vaak op een hele originele manier, bijvoorbeeld met gebruik van trommels. Ook zongen de kinderen zelfgemaakte raps! En heel verrassend: Zij kwamen met z’n allen van het podium af en trokken zingend door de zaal.Als afsluiting kregen de kinderen een hartelijk applaus en iets lekkers.Kortom, jong en oud hebben genoten!’ Floor Souwer, hoofd AB Zorgcentrum Eben-Haëzer

 

Technische info

Optreden van +/- anderhalf uur (met pauze)

Tot maximaal 100 personen

(Gestemde piano) dient aanwezig te zijn

Microfoon dient aanwezig te zijn.

Rustige ruimte voor de voorstelling

 

philo

Mezzosopraan Merel Huizinga vertolkt de liederen met pianobegeleiding en omlijst deze met achtergrondverhalen over de composities en de dichters. De leerlingen zingen hierbij af en toe mee, maar brengen ook zelf liedjes ten gehore met pianobegeleiding.