Sounds of Somalia:

muziek, film, gesprek en eten

In Somalië woedt sinds 1991 een burgeroorlog. Sounds of Somalia is een multimediaal programma over de impact daarvan op Somaliërs en op hun veelzijdige cultuur.

 

Luister naar liederen over de liefde, het leven vóór de burgeroorlog en de hoop op terugkeer van de in alle windrichtingen verstrooide Somaliërs. Somalië heeft een orale cultuur. Ook muziek wordt niet schriftelijk vastgelegd, maar musicerend en zingend doorgegeven. De langdurige verstrooiing over de hele wereld bedreigt deze overdracht ernstig. In een unieke, eenmalige samenstelling voeren Kowfurow Ali (zang) en Hans de Wild (piano) volksliedjes uit van beroemde Somalische performers over de liefde, het leven vóór de burgeroorlog en de hoop op terugkeer.

 

 

 

Ga in gesprek over deze en je eigen vragen met de documentairemakers en Ali Ware, voorzitter van de Federatie Somalische Associaties Nederland, onder leiding van Fatima Nur.

 

Proef de veelzijdige Somalische keuken in een keur aan hapjes.

 

Klassiek in West
Sounds of Somalia is het vijfde concert in de zondagmiddagserie Klassiek in West: acht heel verschillende concerten, steeds met (klassieke) muziek als basis. Klassiek in West is een productie van stichting Philomela.

Klassiek in West wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, het VSB-fonds en de gemeente Amsterdam.