Sounds of Syria
 

Een poëtisch programma met klassieke muziek uit het Midden-Oosten, uitgevoerd door jonge musici uit Syrië, Turkije en Frankrijk, die in Nederland en Duitsland wonen. Met Sounds of Syria wil Het Mozaïek Ensemble in tijden van oorlog aandacht vragen voor de rijke Syrische cultuur en een brug slaan tussen het Westen en het Midden-Oosten.

Het programma met beroemde en geliefde Arabische klassieke liederen is speciaal voor dit concert opnieuw gearrangeerd door Feras Khouri. Patisserie Halil zorgt voor heerlijk Syrisch gebak.


Het concert met de Syrische musici reken ik zowel artistiek als menselijk tot een van de hoogtepunten uit mijn loopbaan. Ik hoop van ganser harte dat Sounds of Syria samen met Stichting Philomela een groot succes wordt.Bo van der Meulen,

producent van o.a. Una Voce Particolare
 

 

 

 

Met medewerking van:
Mireille Bittar, zang
Feras Khouri, piano
Youssef Nassif, kanun
Beste Sevindik, viool
Adeline Salles, fluit
Ayman Hajjmian, contrabas
Modar Salameh, slagwerk

 

Het Mozaïek Ensemble
De Syrische sopraan Mireille Bittar en haar man, componist en arrangeur Feras Khouri, zijn beide afgestudeerd aan het conservatorium van Damascus.

In februari 2015 kwamen zij naar Nederland. Bittar doet momenteel de Masteropleiding zang/opera aan het Conservatorium van Amsterdam.

Met topmusici uit verschillende culturen richtten Bittar en Khouri in Nederland Het Mozaïek Ensemble op.