Van Amstel tot Wolga

 

In Van Amstel tot Wolga ontmoeten dichters en klassieke musici elkaar in een samenwerking tussen Stichting Philomela en het Feest der Poëzie. Muziek en dichtkunst vullen elkaar niet alleen aan, maar horen bij elkaar volgens de makers. Beide kunstvormen komen voort uit een orale traditie en dienen via klank en ritme de oren van de aanschouwer te bereiken.

 

Gedichten van Poesjkin en Tolstoi worden op een bijzondere manier ten gehore gebracht op composities van Dargamusiki, Moessorgski en Tsjaikovski. Op de gezongen Russische gedichten wordt gereageerd met voordrachten van Nederlandstalige werken van het dichterscollectief Feest der Poëzie. De dichters dragen niet alleen voor uit bestaand werk, maar ook uit nieuw, speciaal voor deze voorstelling geschreven werk.

Wij willen jullie bedanken voor de prachtige voorstelling van Van Amstel tot Wolga in het Drents Museum. Het paste uitstekend bij onze tijdelijke voorstelling over Malevich en we hadden de zaal vol! Het publiek gaf aan de gedichten en de liederen prachtig te vinden en waardeerden de afwisseling, zang/gedichten en hebben genoten van het pianospel. Kortom: veel complimenten.Drents Museum

 

 

 

Mezzosopraan Merel Huizinga vertolkt de liederen en omlijst deze met achtergrondverhalen over de composities en de dichters. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Olga Khozianova, de eerste pianiste van het Nationaal Ballet. De gedichten worden verzorgd door dichters van het Feest der Poëzie Mieke van Zonneveld (winnares van de Turingprijs 2014) en Simon Mulder.

Technische info

Optreden van +/- anderhalf uur (met pauze)

Tot maximaal 100 personen

(Gestemde piano) dient aanwezig te zijn

Microfoon dient aanwezig te zijn.

Rustige ruimte voor de voorstelling