YAN ft.XA4 live - Klassiek meets jazz & electronic

Hoe klinkt een muzikale ontmoeting tussen Chopin en Philip Glass? Hoe versterken een akoestische piano en een vibrafoon elkaar? En hoe wordt dat allemaal nog mooier en spannender met geluidseffecten en een synthesizer?
Kom het zelf ontdekken bij Yin & Yan, het concert waarin Yan (Jan van Eerd) en XA4 (Xavier Boot) hun creatieve krachten bundelen. Met als extra in het voorprogramma drie jazzy-klassieke composities voor piano en violone door bassist Tony Overwater en pianist Ramon Dor, die na een ongeluk met zijn hand in dit concert na vijf jaar revalidatie zijn come-back op het podium beleeft.
Op zaterdag 3 juli van 16.00-17.00 uur in de Jeruzalemkerk in Amsterdam-West. Of via een livestream.
Voor een feestprijs, haast symbolisch bedrag dat ‘iedereen’ kan betalen!

Wat, waar en wanneer

Buurtwerkplaats Noorderhof, President Allendelaan 3, Amsterdam
Zaterdag 3 juli om 16.00 uur
Toegang € 8,00; livestreamtickets € 3,00 - beide via klassiekemuziek.nl
Vanwege de coronabeperkingen zijn er maar 30 tickets beschikbaar. Daarom wordt het concert ook gestreamd.

Uitvoerenden

Jan van Eerd (Yan) studeerde vibrafoon en drums aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij toerde en maakte platen met onder andere Spinvis, Wende Snijders en Ellen ten Damme en won in 2019 een Edison.

 

Xavier Boot haalde als eerste Nederlandse pianist een master in Live Electronics aan het Conservatorium Amsterdam. Hij trad op in onder meer het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ en op veel buitenlandse podia. In 2020 bracht hij samen met Yan vier composities uit, waarvan Ascent in korte tijd meer dan honderdduizend keer werd beluisterd.

 

Pianist Ramon Dor (Tel-Aviv, 1967) speelde samen met orkesten als Amsterdam Symfonietta en zangers als Bobby Mcferrin. Hij trad op in beroemde concertzalen, maar verloor vijf jaar geleden door een ongeluk met een cirkelzaag de kracht in zijn ringvinger.

 

Jazz-bassist Tony Overwater is hoofddocent Jazz Contrabas en Elektrische Bas aan het Koninklijk Conservatorium Amsterdam. Hij trad op met onder meer het Yuri Honing Trio en schreef de muziek voor de prijswinnende documentaire Justice for Sergei.