Zwaluwkoren - Amsterdam, Haarlem en Utrecht

 

Onze Zwaluwkoren zijn unieke koren. Ze zijn opgericht om vluchtelingen, statushouders, expats, anderstaligen, nieuwkomers en stedelingen met elkaar in contact te brengen. In de koren zijn tot wel 20 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd. Waar de taal soms een obstakel vormt, verbindt de muziek.

De koren repeteren iedere week, onder leiding van een professionele dirigent. Het repertoire wordt samen meet de dirigent bepaald. Zo kan ieder koorlid een lied uit het eigen land inbrengen. Dat levert kleurrijke repetities op! Het ene moment zing je in het Turks, het volgende in het Oekrains, Chinees, Spaans, Armeens, of zelfs Latijn of Fries.

Koorleden hoeven geen specifieke zangkwaliteiten te hebben; iedereen mag meedoen. Soms werken we aan een uitvoering; en soms doen we mee aan een speciale korendag. En een enkele keer worden we zelfs gevraagd voor een radio of TV optreden.

Wil je meer informatie of met ons meedoen? Of ken je ieamand die dit leuk zou vinden? Neem dan contact op met onze projectleider, Malika Ahrouch via de mail.

 

Wil je meezingen?

Je bent van harte welkom.
Het Zwaluwkoor in Amsterdam repeteert iedere woensdag van 19.00 - 21.00 uur.

Het Zwaluwkoor in Haarlem repeteert iedere donderdag van 19.00 - 21.00 uur.

Het Zwaluwkoor in Utrecht repeteert iedere maandag van 19.00 - 21.00 uur (niet tijdens de schoolvakanties).

Quote van Luciana Cueto, dirigent

Quote van Muhammed, koorlid uit Syrië

Het Zwaluwkoor wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van: