Zwaluwkoren - Amsterdam, Haarlem en Utrecht

 

Onze Zwaluwkoren zijn unieke koren. Ze zijn opgericht om vluchtelingen, statushouders, expats, anderstaligen, nieuwkomers en stedelingen met elkaar in contact te brengen. In de koren zijn tot wel 20 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd. Waar de taal soms een obstakel vormt, verbindt de muziek.

De koren repeteren iedere week, onder leiding van een professionele dirigent. Het repertoire wordt samen met de dirigent bepaald. Zo kan ieder koorlid een lied uit het eigen land inbrengen. Dat levert kleurrijke repetities op! Het ene moment zing je in het Turks, het volgende in het Oekrains, Chinees, Spaans, Armeens, of zelfs Latijn of Fries.

Koorleden hoeven geen specifieke zangkwaliteiten te hebben; iedereen mag meedoen. Soms werken we aan een uitvoering; en soms doen we mee aan een speciale korendag. En een enkele keer worden we zelfs gevraagd voor een radio of TV optreden.

Wil je meer informatie of met ons meedoen? Of ken je iemand die dit leuk zou vinden? Neem dan contact op met onze projectleider, Maite Hes via de mail: Maite Hes.

Wil je meezingen?

Je bent van harte welkom.
Het Zwaluwkoor in Amsterdam repeteert iedere woensdag van 19.00 - 21.00 uur in Geuzenveld (Amsterdam Nieuw-West).
Het Zwaluwkoor in Haarlem repeteert iedere donderdag van 19.00 - 21.00 uur in Schalkwijk.
Het Zwaluwkoor in Utrecht repeteert iedere donderdag van 19.00 - 21.00 uur in Leidsche Rijn (niet tijdens de schoolvakanties).

Quote van Muhammed, koorlid uit Syrië

Het Zwaluwkoor wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van: