De optredens van ‘Amour’ in (woon)zorginstellingen zijn vooral gericht op de bewoners. De medewerkers merken direct de invloed van muziek op het algehele welbevinden van de bewoners.

Zoals bij het optreden in ‘Talma State’, een woonzorgcentrum in Heeg. Merel Huizinga (zang) en Xavier Boot (piano) verzorgden er een optreden met klassieke muziek en herkenbare liedjes. Niet alleen de bewoners waren blij met het optreden, ook de medewerkers reageerden enthousiast.

‘Bewoners zongen of neurieden mee met herkenbare liedjes. Eén bewoner leek helemaal op te gaan in de muziek, en bewoog met gesloten ogen zacht mee op de muziek. Op het gezicht van een andere bewoner zag je de bewondering voor het spel. Eén bewoonster is kritisch op wat ze ziet en hoort, en schuift zelden aan bij optredens. Ditmaal kon ze het programma zeer waarderen en bleef ze tot het einde kijken en luisteren!

Amour zang‘De sfeer was fijn en ontspannen. Iedereen kon zichzelf zijn. De musici voelen goed aan waardoor mensen geraakt zijn en maken op een mooie manier contact met de bewoners. Het is echt een moment van samen beleven en plezier maken. Het is mooi om te zien wat klassieke muziek bewoners van een woonzorgcentrum brengt. Het geeft rust, plezier en ontspanning’, vertelden de medewerkers van het woonzorgcentrum enthousast.

Close Search Window