Oleksandr Vladimirov (22) uit Oekraine woont al een aantal jaren in Nederland. Hij houdt van zingen.

“Vooral van de verschillende liedjes die we onder leiding van de dirigent met elkaar zingen. Ik leer veel van het zingen en het is belangrijk voor me. Tijdens het zingen voel ik veel. Het helpt ook om met andere mensen te praten. En het is leuk om mensen uit andere landen te ontmoeten. En het is ook echt leuk om liedjes uit de niet Westerse wereld te leren!”

Nederlands leren 

Oleksandr heeft heel snel Nederlands geleerd. “Onderling spreken we vaak Engels. Voor de mensen die proberen Nederlands te leren, is het zingen bij het koor een goede manier om Nederlands. Want ik probeer met sommige koorleden juist de Nederlandse taal te gebruiken. Dat helpt me bij het leren van de taal.

Andere kant ontdekken

We vroegen Oleksandr waarom de Zwaluwkoren zo belangrijk zijn, waaorm zou je de koren willen ondersteunen? “Ik vind dit project heel mooi en belangrijk. Al die mensen van verschillende leeftijden, uit verschillende landen, met verschillende oorsprong. Iedereen met een eigen mening over de samenleving, cultuur, liedjes, zingen. Het is mooi om dat met elkaar te delen en om andere kanten van de wereld te ontdekken. En, het is ook goed om met verschillende generaties samen te komen. Dat verbindt echt.”

“Tijdens het zingen voel ik
van alles”

Zwaluwkoor Amsterdam repeteert
Close Search Window