Op een zonnige en winderige middag komt het Zwaluwkoor Utrecht bijeen op het Berlijnplein, in de wijk Leidsche Rijn in Utrecht. Het koor zingt zich warm voor het aanstaande concert ter gelegenheid van de feestelijke opening van de Pleinotheek.
De Pleinotheek is een uitwisselingsplek van de bibliotheek en kiosk, en vormt de Hangout voor jongeren. Het is een initiatief van RAUM dat zich inzet voor een sociale en creatieve vormgeving van de publieke ruimte.
 
Als de koorleden zijn ingezongen, verzamelen ze zich enthousiast bij het podium voor de officiële opening van de middag. Spoken-Word artist Esma draagt een gedicht voor, zegent daarmee het plein en spreekt de wens uit dat hier in de toekomst allerlei culturen zullen samenkomen.
 
Het vormt een mooie brug naar het optreden van Zwaluwkoor Utrecht! Onder leiding van interim-dirigent Ardashes Agoshian (vaste dirigent van Zwaluwkoor Amsterdam) zingen de koorleden zes nummers. De koorleden kondigen zelf de liedjes aan, en 
Maite Hes, projectleider van de Zwaluwkoren, noemt nog even de deelnemende culturen op: Brits, Nederlands, Hongaars, Armeens, Indonesisch, Chinees, Belgisch, Italiaans, Oekraïens en Moluks…
 
Inmiddels is de zon fel gaan schijnen, terwijl de wind stevig doorwaait. We vangen aan met “Prece ao vento” een toepasselijk Portugees nummer over de wind. Daarna volgen onder andere een Indonesisch slaapliedje, het Japanse “Sakura” over de kersenbloesems, en tot slot een feestelijk Argentijns carnavalsnummer. De ballonnen dansen in de wind, er hangt een goede, bijna zomerse sfeer en uit het publiek klinken nieuwsgierige geluiden.
 
Na afloop ontvangt het koor een enthousiast applaus. Het Zwaluwkoor kijkt terug op een mooie middag: muziek, eten en drinken, sjoelbakken en graffiti.. het bracht de buurt samen. En wellicht hebben we ook weer wat nieuwe koorleden bereikt.
 

Gerelateerde producties

Hier kan een onderregel

Alle producties
Close Search Window